torsdag 6 oktober 2011

Macondo

Macondo är "ett uppslagsverk på nätet över skönlitteratur på Afrika, Asien, Latinamerika och Mellanöstern i svensk översättning." Här kan man hämta inspiration och ideér till läsvärda böcker från hela världen, och till några titlar finns även studiehandledningar. Mats Kempe, som är en av initiativtagarna, började arbeta med sk världslitteratur för många år sedan; han arbetade som skolbibliotekarie och några elever kom till honom och tyckte att de i skolan bara fick läsa svenska och engelska författare ... Det finns ju många bra författare från andra länder - även om vi i dag är glada och stolta över Tranströmer! Gå in på www.macondo.nu!

2 kommentarer:

Annika A Davidsson Fil. mag. i specialpedagogik/ it-pedagog sa...

Vilket bra tips! Härligt att det även finns med inspirations- och stuidehandledningar till vissa av böckerna. Har du Erika arbetat med några av böckerna som finns med och hur gick det?

Erika Gillblad sa...

Tyvärr har jag inte provat några av handledningarna ännu. När någon av oss gör det kan jag/den läraren väl skriva några rader! Det finns framför allt många tips och studiehandledningar till böcker för de yngre barnen.